Prosty . Jak ustawiłam temperature po kupnie , prawie 3 lata temu , to nawet nie sprawdzam . Tylko wigotnościomierz trzeba dokupić . Ja mam jeszcze ten starszego typu . Dokładam jajka , kluje różne gatunki jednocześnie , otwieram w trakcie klucia . nic się nie dzieje .
Poszukuję inkubatorów firmy FEST niestety ta firma chyba już nie istnieje ja w każdym razie firmy nie znalazłem.Potrzebuję rady kogoś kto testował już inkubatory tej firmy z linku
http://www.inkubatoryisa.pl/index.php/inkubatory
Ewentualnie porady kogoś kto ma dobry przetestowany inkubator.Pozdrawiam.
Województwo: śląskie Pomógł: 1 raz Wiek: 50 Dołączył: 30 Maj 2010 Posty: 199 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2011-07-12, 18:39
Nr Tel.: 604161734
Witam
kupiłem w tym roku od znajomego inkubator Fest na 120 jajek , dwie szuflady + klujnik jest w obudowie z płyty OSB czyli starszej , bo te ostatnie to robią chyba z aluminium ale jest bardzo dobry ,ładnie mi sie w nim lęgną ptaki także polecam , mam też inkubator "Infermo 36 " który zakupiłem w tamtym roku ale ten inkubator to porażka .
Pozdrawiam
Województwo: Lubuskie
Wysłany: 2011-07-15, 14:48
Witam jestem jeszcze na tym forum świeżakiem mam pytanie chodzi o inkubator proszę o doradzenie mi dobrego sprawdzonego inkubatora w cenie do 600 zł mam Gęsi Kubanki,kury Karmazyny,i Gołębie,kruliki i jeszcze w tym roku zakupię indyki piżmówki Pozdrawiam.
Województwo: śląskie Pomógł: 1 raz Wiek: 50 Dołączył: 30 Maj 2010 Posty: 199 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2011-07-15, 22:06
Nr Tel.: 604161734
za 6 stówek ciężko ci będzie kupić dobry przyzwoity inkubator , ale jeśli posiadasz smykałkę do majsterkowania to za takie pieniądze można by było zrobić całkiem przyzwoity sprzęt z ruchomymi szufladami i klujnikiem chyba że myślisz o jakimś małym inkubatorze , jak to mówią "apetyt rośnie w miarę jedzenia " i później dojdziesz do wniosku że jest zdecydowanie za mały , ja ten błąd popełniłem
mam Festa 02 z dwoma szufladami i klujnikiem , pełny automat jest jak dla mnie super , podobny jest trochę do tego z nr.1 szkoda tylko że to nie jest automat ,
na pewno odradziłbym ci zakupu nr3 , może ktoś testował ten z pozycji nr. 2 ?
Pozdrawiam
Za tą sumę można sprawic sobie niezłą elektronike,a resztę części i potrzebnych elementów posukac na alegro bądżz z recyklingu oczywiście pozostaje kwestia montażu,ale plus jest jeden,mamy inkubator dostosowany do naszych potreb,pełen full wypas kostował mnie oprócz mojej pracy ok.500 pln
Województwo: Lubuskie
Wysłany: 2011-07-17, 10:36
gotlieb1957 tak jak pisałem wyżej z majsterkowaniem z elektroniką jestem totalnie zielony więc proszę szanowne grono Kolegów i Koleżanek o poradę jaki sprawdzony gotowy inkubator będzie dobry do 600 zł nie zależy mi na ilości jaj starczy jak zmieści się 70 jaj kurzych
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum