|
Woliera
Forum dla milosnikow ptactwa
|
Jajka do zidentyfikowania |
Autor |
Wiadomość |
Mateusz.Z

Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 2011-07-31, 20:47 Jajka do zidentyfikowania
|
|
|
Chodziłem dzisiaj po grzybach i omało nienadepnąłęm na gniazdo kiedy z pot nog podleciał jakiś ptak nie wiem co to było albo bażant albo kuropatwa.. w gnieździe 4 jajka stożkowate jak u perlika i nakrapiane w gróbszej czesci owalu.. czyje to jajka./? |
|
|
|
 |
darek72
OPIEKUN DZIAŁÓW

Województwo: opolskie
|
Wysłany: 2011-07-31, 21:33
|
|
|
Może mógłbys napisać więcej informacji na temat gniazda? Np. z czego było zbudowane, w jakim miejscu znajdowało się itp. Jeżeli chodzi o ptaka to opis bardziej pasuje do kuropatwy(chodzi o wygląd jaj ). Dzikie ptaki z rodziny kuraków zrywają się zwykle w ostatniej chwili, gdy ktoś zbliża się w kierunku gniazda.Tak zachowuje się i bażant , i kuropatwa).
A teraz prośba... Istnieje coś takiego jak poprawność językowa, ortograficzna i interpunkcyjna. W Twojej krótkiej wypowiedzi aż roi się od błędów wszelkiego rodzaju.
Pisz "o mało", "nie nadepnąłem", "spod", "grubszej". No i lepiej chodzić na grzyby niż po nich.
Zwracaj uwagę na pisownię!
Pozdrawiam, Darek |
_________________ Darek |
|
|
|
 |
jaceusz

Województwo: lubelskie
|
Wysłany: 2011-07-31, 21:33
|
|
|
Trochę mało danych ale obstawiam na słonkę. |
|
|
|
 |
darek72
OPIEKUN DZIAŁÓW

Województwo: opolskie
|
Wysłany: 2011-07-31, 21:38
|
|
|
Słonka również mogła to być, zwłaszcza że kształt jaj bardziej pasuje do tego ptaka. Poza tym preferuje środowiska leśne, których unika kuropatwa.:) |
_________________ Darek |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|