Wysłany: 2013-06-13, 21:58 Woliera/Odchowalnik na kółkach
Jako że wykluło mi się niecałe 20szt perliczek i dokupiłem 20szt kurek rasy hy line to zrobiłem sobie odchowalnik 2,1X0,7X0,5m najdłuższe boku ma z siatki galwanizacyjnej ocynkowanej oraz jako że nie ma mi kto pomóc w dzień wynosić na trawę pisklątek zrobiłem drugie dno z siatki galwanizacyjnej ocynkowanej wzmocniona jest na listewkami oraz dołożyłem kółeczka i mogę jechać gdzie chcę a na noc wkładam gotową belkę z promiennikami.
Lukas87, Swietnie to wyglada a poza tym jest bardzo funkcjonalne, na pewno oszczedzasz duzo czasu wynoszac je codziennie.
No nie ukrywam schwytać niecałe 40szt pisklątek trochę czasu zajmuje a co dopiero jak by zaczął padać deszcz. Na razie widzę same plusy:
-można zaoszczędzić dużo czasu
-szybko przemieścić pisklęta z A do B
-mogę je z rana postawić na trawę z rosą a pisklęta i tak nie będą mokre
-ładnie sobie mogą poskubać trawy przez oczka siatki.
Wszystko zostało kupione w castoramie kupiłem fajne kantówki 30X30 heblowane 2,1m kosztuje 6zł z groszami coś wyszło za ponad 50zł + listewki na spód 10X30 3zł/szt wyszło za 30zł do tego siatka ocynkowana coś koło 35zł/0,5m szerokość za 5m + 45zł/1m szerokość za 5m na spód ale wyszło mi 2,10m reszta się jeszcze przyda kiedyś do tego miałem zwykłą siatkę z pcv na górę i krótsze boki do tego drobne rzeczy typu kątowniki 30X30 w ilości 24szt wyszło coś koło 25zł i śrubki koło 5zł, siatka została przymocowana zszywkami tapicerskimi a drewno dwukrotnie pomalowane lakierobejcą. Promienniki 32zł za 2szt a kółka 14zł/2szt
Nie wiem jaki jest odpowiednik tej nazwy po polsku
Jak się to sprawdza? Czy mogłabym zanim zbuduję kurnik zrobić taki chicken tractor i tam trzymać latem kurki? Czy to jest raczej wynalazek typowo na dzień a na noc i tak muszą mieć kurnik?
Czy ktoś tu robił popularny w sieci chicken tractor z rurek pvc?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum