adam_gnatek, Dzięki. Muszę przyznać, że kurki bardzo ciekawe w swoim zachowaniu. Kogucik to prawdziwy wojownik, strach koło niego stać bo od razu atakuje
Chrom, to tak jak mój brodacz. wczoraj pobił koguta araucany, biegał za nim po całym podwórku albo trzymał araucane za skrzydło.
Szkoda, że tak cicho w tym temacie, bo Bantamki są śliczne ciekawi mnie jak wyglądają inne barwy tej rasy.
U nas w kraju w najwiecej jest czarnych bantamek. Na allegro ostatnio ktoś sprzedawał je w kilku kolorach ale chyba do wzorca im troszke brakowało..
Nie wiem jak u innych ale u mnie kurczaki bardzo wolno rosną.. Brodacze wyklute w tym samym dniu są znacznie większe..
Jeśli chodzi o odmiany barwne to znam hodowcę, który posiada odmianę w stylu kuropatwianej...nawet miał po nich niezłe stadko przychówku tej barwy...ma jeszcze czarne...jeszcze nigdy nie widziałem innych barw tych kurek na żywo,a szkoda bo są to przepiękne ptaki-i trochę rzadko spotykane co mnie dziwi niezmiernie.
Województwo: pomorskie.obecnie ITALIA Pomogła: 1 raz Wiek: 41 Dołączyła: 21 Kwi 2012 Posty: 559
Wysłany: 2013-05-29, 11:40
no to i ja sie dolacze.ja mam kurke tej rasy.slicznosci moje i strasznie towarzyska.jak tylko wchodze do kurnika do zaraz mam ja na glowie lub ramieniu a ostatnio i na piers mi usiadla jakby to byla grzeda i gadala cos po swojemu
a to sa malenstwa po niej.kupilam ja na gieldzie,byla w klatce z samcem wiec jak tylko zaczela sie niesc zbieralam jej jajka do inku.z 8 sztuk wylegly sie 4 slicznosci.
sa utaj mlodzsze,pozniej zrobie im zdjecia to zobaczycie jak sie zmienily.maja juz sliczne ogonki i kazdy diabel jest inny charakterkiem.a lataja jak samolociki.rano zastalam jednego poza odchowalnikiem jak spacerowal po garazu
Mam te śliczności od jednego z forumowiczów Cudowne tylko z paczki wyszły odraz wiedziałem że to jest coś dla mnie Fajna budowa i jeszcze ten ich rozmiar mikroskopijny. Zobaczymy jak mi z nimi wyjdzie
Moje stadko 1+2 :
Powiedzcie jak u nich z rasowością ? Myślę że nie są najgorsze
Województwo: pomorskie.obecnie ITALIA Pomogła: 1 raz Wiek: 41 Dołączyła: 21 Kwi 2012 Posty: 559
Wysłany: 2013-09-23, 13:21
sliczne jak dla mnie.moja bantanka kurka ma ciut inny grzebyk,koncowka jest bardziej wydluzona do tylu..jutro wsawie zdjecia moich bantamek po mojej kurce.wyszly cudownie kolorowe.maja kolory teczy i kogutki juz pieja a kurka mam nadzieje ze wkrotce zacznie sie niesc.ma juz 5 miesiecy.
Witam ja posiadam bantamki koloru porcelanowego 1+3 mam świra na punkcie małych kur ale bantamki zawsze ma pierwszym miejscu za swój wygląd i charakterek dobermana.
_________________ Ptactwo ozdobne
Ostatnio zmieniony przez Rafeel96 2017-11-02, 08:04, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum