Kogut piąte zdj. Bomba jak dla mnie. Szkoda że ta ostatnie kurka jest czarno-biała pstra, bo reszta ideał. Piękne ptaki, gratuluję. Zrobiłeś już selekcję?
Ostatnio zmieniony przez Appenzeller 2018-11-05, 07:20, w całości zmieniany 3 razy
Województwo: MAZOWIECKIE Pomógł: 3 razy Wiek: 38 Dołączył: 28 Mar 2010 Posty: 1675
Wysłany: 2018-11-05, 07:25
Appenzeller, Jeszcze nie zrobiłem do końca selekcji. Zostało ponad 50 szt (łącznie z kogutami). Zostawiłem trzy w kolorze tęczanki, jedna czarna ubiegłoroczna, pozostałe pstre i porcelanowe. Ta na ostatnim zdjęciu - jest nisko osadzona na nogach (Krzyśka Andrycha linia), ale bardzo masywna kura. Na pewno zostawię ją do dalszej hodowli.
Kogut z 5 zdjęcia zostaje. Mam też młodszego bardzo podobnego do niego tylko że z czubem. Jest jeszcze młody więc trzeba poczekać z ostateczną oceną.
Województwo: łódzkie Pomógł: 4 razy Dołączył: 19 Sie 2006 Posty: 451
Wysłany: 2018-11-28, 20:17
Świetne ptaki. Jeśli chodzi o bojowe Pradu to mutacja się pojawiła w tej populacji, ale gołoszyje w Europie nie były sprowadzone jako ptaki bojowe tylko jako użytkowe i tak samo były traktowane w Azji a i wyglądały podobnie jak dzisiaj. Kolejny napływ to ptaki z Indii, gdzie dotarły szybciej niż do Europy. Te czarne to taka starożytna perełka.
Ostatnio zmieniony przez Krzysiek 2018-11-28, 20:23, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum