Cd. Moje pierwsze młode, jakie u mnie były Niestety jedyne co z nich zostało to ten kogut, który siedzi obok kurki (biała szyja), aktualnie jest na sprzedaż.
Niestety pies załatwił mi kurczaki Został jeden, najgorszy kogut. Nabyłem kurke, ale jest mieszanką z dużymi kurami, więc mam ją tylko na kwokę. Mam nadzieję, że dzięki niej uda mi się odchować liliputów, ale ona nie będzie rozmnażana.
Na ten rok została mi jedna kurka Pies załatwił prawie wszystkie Nie podoba mi się tylko, że jej ogon jest złożony, ale ogólnie kurka jest ładna. Oby w tym roku udało mi sie odchować kurczaki.
Mam pytanko jakie można wyróżnić barwy tych ptaków wiem że są :
kuropatwiane
złocistoszyje
srebrzystoszyje
pszeniczne
porcelanowe
białe i czarne są jeszcze jakieś i proszę o zdjęcia tych barw
Ostatnio zmieniony przez Bawka 2018-04-26, 14:12, w całości zmieniany 1 raz
I czy można złożyć stado z kilku różnych barw dodam że chce mieć je dla siebie i je rozpowrzechniać w mojej okolicy i czy te mieszanie różnych barw śle na nie nie wpłynie owszem będe je selekcjonować ale pod kądem nie opierzonych skoków,masy i postawy
Województwo: Podkarpackie Pomógł: 1 raz Wiek: 31 Dołączył: 21 Maj 2010 Posty: 431 Skąd: Przemyśl
Wysłany: 2018-04-26, 19:59
Sebastian 17, Liliputy jako takie nie mają wzorca , tylko karzełki polskie są zarejestrowane jako rasa, więc są dwa tematy na forum . Będziesz miał po prostu kolorowe stado i barwa u tych liliputów nie będzie prawdopodobnie czystą barwą bez naleciałości z innej barwy .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum