sylwia2401, Wiec nie ma obawy, że ptaki przymarzną do lodu Ale jak ktoś nie ma pompy to lepiej jak wode dostaną w czasie mrozów w pojniku.
AL,bezwzględnie masz rację z tą wodą.
DjJoker [Usunięty]
Wysłany: 2012-07-05, 11:06 Woliera dla kaczek!!!
Więc tak.Pod koniec sierpnia będziemy budować wolierę dla kaczek.Chciałem w niej hodować Karolinki,mandarynki,cyraneczki(nie wiem jakie) i może drzewice.Chciałbym aby z każdego gatunku było po 2 parki czyli razem 12 sztuk kaczek.Ale nie wiem czy te gatunki mogą być razem w wolierze??Jeśli nie to które mogą być razem???.Ile powierzchni powinna zajmować woliera na 12 szt kaczek??.Dodam że na młode bedzie osobna woliera.Może mi ktoś jeszcze pomoże z jedna rzecza:jakie rośliny dać do woliery i czy kurnik na zimę mogą mieć wspólny??Czy może lepiej zrobić w kurniku takie boksy??(każda rasa swój boks??)I ostatnie pytanie:Czy kurnik na zimę musi być ocieplony????
Województwo: mazowieckie Pomógł: 4 razy Wiek: 25 Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 852
Wysłany: 2012-07-05, 11:43
DjJoker, a jakich wymiarów planujesz zbudować tą wolierę? Podczas lęgów drzewice mogą być agresywne, cyraneczki prześladowane przez resztę. Zależy to od powierzchni woliery.
Zimą myślę, że mogą być w jednym pomieszczeniu, ale np cyraneczki czerwonoramienne powinny mieć temp. na +.
DjJoker, tak. Minimum już możesz zrobić 7-8m2 na pare ale lepiej bedzie 10m2 tak jak piszą poprzednicy na pare kaczek ponieważ musisz również zrobić stawek/oczko, budki lęgowe oraz jakieś domki na noc do spania. A z roślin to już sobie sam zadecyduj czym chcesz obsadzić wolierke.
Troche trzeba się poswięcić i pracy przy tym malo nie ma
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum